Greijdanus Experience

Op woensdag 22 november 2018 organiseert Greijdanus Hardenberg de Greijdanus Experience! voor nieuwe leerlingen. In oktober/november wordt de inschrijving hiervoor geopend. Hieronder een verslag en filmpje van vorig jaar.


28-11-2016 | Op woensdagochtend 23 november organiseerde het Greijdanus in Hardenberg een kennismakingsochtend voor groep 8 leerlingen, hun ouders en leerkrachten. Tijdens deze Greijdanus Experience volgden leerlingen lesjes en kregen ouders meer te horen over het onderwijs. 

De leerlingen die vandaag in school rondlopen zijn wat jonger dan normaal. Meer dan 180 groep achters maken kennis met het Greijdanus in Hardenberg. In drie lesjes die ze vooraf zelf hebben gekozen, krijgen ze alvast een beeld van de middelbare school. Voor de ouders en leerkrachten is er een speciaal programma met workshops waarbij verteld word over de identiteit van de school, social media en pubers, Chromebooks en over begeleiding.

De kinderen gaan na de dagopening enthousiast aan de slag; een zelfportret maken bij tekenen, kennis maken met de Duitse taal en cultuur, vliegtuigjes maken bij techniek, een quiz doen tijdens de les over Chromebooks. Bijna alle vakken van de middelbare school zijn vertegenwoordigd.

Met alle werkstukken in hun handen verlaten de toekomstige brugklassers met hun ouders een paar uur later het schoolgebouw. Een waardevolle ochtend blijkt na de reacties achteraf en voor herhaling vatbaar.

Filmpje gemaakt door leerlingreporters Daan Prins en Tim Wijnholt.