Geschreven op 09-07-2021

Henk Veenstra neemt na 36 jaar afscheid van Greijdanus Meppel

Na 36 jaar heeft Henk Veenstra afscheid genomen van Greijdanus Meppel. Hij gaat met pensioen. Op 8 juli werd Henk van huis opgehaald met een Ford Mustang uit 1965. Op het plein van Greijdanus stonden collega’s en oud-collega’s op Henk te wachten.

Henk startte als docent wiskunde en bewegingsonderwijs. Zijn taak veranderde in de loop der jaren naar adjunct-directeur. Onder zijn leiding werd de havo-bovenbouw opgestart en uitgebouwd tot een stabiele afdeling. Het werk van Henk werd gekenmerkt door een duidelijke visie op onderwijs en oog voor de ontwikkeling van de leerling. Zijn drijfveer: wat heeft een leerling nodig om tot leren te komen?

Henk verlaat de school, maar hij laat een prachtig kunstwerk achter. De titel van het kunstwerk sluit aan bij de Bijbeltekst ‘Ik heb je naam in mijn hand gekerfd’ uit Jesaja 49:16.

“Kerven kost energie en is blijvend. Hiermee doet God een belofte aan ons en de leerlingen op school. Wat er ook gebeurt in je leven, hoogte- en dieptepunten, God heeft jouw naam in Zijn hand. Hij draagt je. Hij is bij je.”

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan