Auctoraat

Vindplaats voor onderzoek en ontwikkeling in het Voortgezet Onderwijs

Naast het welbekende lectoraat (hbo) en practoraat (mbo) en de professor aan de universiteit, heeft Greijdanus het initiatief genomen voor een auctoraat.

Een Auctoraat is een vindplaats voor onderzoek en ontwikkeling in het Voortgezet Onderwijs. In een Auctoraat doet een school – samen met relevante partners – onderzoek dat direct bijdraagt aan het onderwijs.

Het Voortgezet Onderwijs is eigenaar en bepaalt dus zelf welke onderwerpen er op de agenda komen. Eigen medewerkers en leerlingen zijn betrokken bij het onderzoek. Dat zorgt voor een natuurlijke verbinding tussen onderzoek en onderwijspraktijk en stimuleert een onderzoekende houding als onderdeel van de schoolcultuur.

Waarom ga je naar school? Je wilt een diploma halen.
Helemaal waar, en toch is dat niet het hele verhaal. Je doet op school nog meer. Je leert jezelf beter kennen en je ontdekt je talenten. Je ontdekt op welke manier de samenleving in elkaar zit en hoe jij een positieve bijdrage kunt leveren. Je maakt kennis met verschillende soorten mensen en culturen. Zo draagt de school bij aan jouw vorming tot volwassene, want met alleen een diploma red je het niet in de samenleving.
Persoonsvorming is belangrijk. Daarom is dit het belangrijkste doel van het Auctoraat ‘Brede Vorming’. Op een eigentijdse en aansprekende manier willen we de persoonsvorming van de leerling stimuleren.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan