Buitsenschools leren Enschede

We leren niet alleen in de school maar ook buiten de school. Denk als voorbeeld aan een gastles van iemand die verslaafd is geweest of andere sociale problemen heeft meegemaakt. Maar ook een bezoek aan een bedrijf of organisatie en zelfs het lopen van een stage in het beroep van een familielid, zoals in de techniek of horeca. We noemen dat buitenschools leren.

Op excursie!

Ook op het Greijdanus staan er jaarlijks verschillende activiteiten op het programma. In elk leerjaar ga je op excursie om op die manier ook te leren buiten de school. De excursies zijn zó opgezet dat je elke keer een stukje meer verantwoordelijkheid krijgt. Zo ga je in de brugklas een dag naar Amsterdam. Deze excursie wordt volledig door de school vormgegeven en deze ga je onder begeleiding uitvoeren.

In de tweede klas ga je een dag naar Parijs. De route stippel je van tevoren met je eigen groepje uit en die ga je dan ook met je groepje, onder begeleiding van twee volwassenen uitvoeren.

In de derde klas ga je twee dagen naar Berlijn. Hier zit dus ook een overnachting in. Daarnaast ga je, zelfstandig met je groepje, langs verschillende bezienswaardigheden die je van tevoren met je groepje hebt afgesproken.

Verder organiseren we om het jaar een Kerstbazar en zijn er de sportdagen en klassendagen.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan