Geschreven op 14-06-2022

Diepgravend genieten - Grote Avond 2022

Wat gebeurt er als je zo’n tachtig leerlingen in het theater aan het werk zet? Het antwoord laat zich raden: veel! Vijf voorstellingen voor een kleine 1600 bezoekers leveren een ervaring op die zij hopelijk nog lang zullen koesteren.

Hard gewerkt, dat hebben ze zeker! Twee matinees en drie avondvoorstellingen hebben ze op of achter het podium gestaan. Een half jaar werkten onze leerlingen van verschillende afdelingen en diverse leeftijden toe naar een kakelverse theaterproductie en wat ons betreft mocht het resultaat er zijn. Twee jaar lang ging een streep door de Grote Avond, maar vorige week kon de jubileumeditie (35 jaar Grote Avond, 30 jaar Odeon!) dan toch doorgaan.

We zijn niet alleen blij met hoe de voorstellingen verliepen, maar ook met de blije leerlingen die een prachtige ervaring hebben opgedaan. Ze hebben gewerkt met leerlingen die ze anders nooit tegen zouden komen, hebben soms angsten overwonnen en samen het succes gevierd. Wat is het boeiend om met leerlingen over de voorstelling door te praten: over hoe je diepgravend verrassende werelden tegen kunt komen, maar soms ook jezelf. Wat is het geweldig voor hen om de reacties van vrienden, familie en hun leraren te horen (en dat geldt overigens ook nog steeds voor ons). We zijn hartstikke trots!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan