Diploma ondernemerschap

Leerlingen van de theoretische leerweg/havo en vwo 3 kunnen op het Greijdanus een diploma ondernemerschap halen en hiermee hun kansen vergroten als zelfstandig ondernemer.

Economiedocent Bert Haan is een van de docenten, hij wil zijn passie als voormalig ondernemer overbrengen aan de leerlingen: “Wil je op een goede manier voorbereid zijn voor je toekomstige beroep dan moet je het ondernemerschap zeker niet uitsluiten. De leerlingen moeten zich bewust worden van de banen in de toekomst. De kans op een zelfstandige functie als zzp-er in de dienstensector is dan ook een goede mogelijkheid.”

De leerlingen krijgen les in marketing, personeel en organisatie, bedrijfsadministratie en het maken van een ondernemersplan. Dit lesprogramma levert een speciaal diploma op van de Nederlandse Associatie voor Examinering en Elementair Boekhouden in BKB®/Elementair Boekhouden. In de bovenbouw krijgen leerlingen het vak elementair boekhouden wat het diploma financieel ondernemer als resultaat heeft. Wanneer ze kiezen voor marketing dan levert dit het diploma commercieel ondernemer op. De extra diploma’s kunnen zorgen voor een voorsprong op het mbo of vrijstellingen op het hbo.

Greijdanus Zwolle

Andere onderwijsmogelijkheden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan