mbo Greijdanus

Geschreven op 06-10-2022

Doorstromen naar het mbo op Greijdanus

Doorstromen van vmbo naar mbo zonder daarvoor van school te switchen, dat kan sinds dit schooljaar op het Greijdanus in Zwolle. Mbo Menso Alting en Greijdanus hebben in Zwolle hun samenwerking verder uitgebouwd. Alpha en Kim zijn dit schooljaar gestart zijn met de doorlopende leerroute.  

Veilig
Leerlingen kunnen nu op het Greijdanus doorstromen van vo naar mbo en hier ook uitstromen met een niveau 2 diploma op zak!
Magda is als docent van mbo Menso Alting aan de slag gegaan op Greijdanus en geeft de studenten les.
Alpha (17) is één van die studenten. “Toen ik hoorde dat ik op Greijdanus door kon gaan voor mbo 2, heb ik daar direct voor gekozen. Ik ken hier alle mensen al en kan me focussen op de opleiding. Ik voel me hier veilig.”

Doorgroeien
“In het mbo wil je leerlingen voorbereiden op het werkveld. Van een mbo’er wordt eigen verantwoordelijkheid verwacht. Dat is echt een ommezwaai in doen en denken voor velen. Maar omdat deze leerlingen niet de switch hebben hoeven maken naar een andere school, kunnen ze die omslag al sneller maken,” aldus Magda. 

Nadenken 
Ook Kim (15) koos voor de doorlopende leerroute. Met haar 15 jaar is Kim nog jong en heeft ze nog geen idee wat ze later worden wil. De opleiding is breed opgezet, van ‘zorg tot techniek’ zit bij elkaar in de klas. Dit helpt Kim om na te denken over wat ze graag zou willen en wat ze daarvoor nodig heeft. 

De veilig omgeving is voor de studenten belangrijk en zorgt er ook voor dat er minder jongeren uitvallen.

Wilt u meer weten over de doorlopende leerroute die mbo Menso Alting in samenwerking met Greijdanus aanbiedt, neem dan contact op met Caroline Lipke c.m.lipke@greijdanus.nl.

mbo Greijdanus
Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan