Geschreven op 03-11-2021

Een school in transitie - het boek over de GO-visie

Op 8 oktober hebben we een boek met een bijzonder verhaal gelanceerd. Het boek Een school in transitie vertelt over de visieontwikkeling van ons onderwijsconcept GO (Geloof in Ontwikkeling). Een grote groep mensen uit de wereld van onderwijs en wetenschap hebben aan het boek meegedacht, meegewerkt en meegeschreven. Tijdens een feestelijke boekpresentatie werd het ontstaan van ‘Een school in transitie’ gevierd.

Belangrijk in het ontstaan van het boek is Martin Jan de Jong. Martin Jan dacht veel na over de vraag hoe we alle mensen recht kunnen doen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook mensen die beperkingen hebben, nog jong en onervaren zijn of op een andere manier niet horen bij de wereld van de gemiddelde volwassene. Helaas heeft Martin Jan het boek zelf niet in handen gekregen, omdat hij op 6 maart 2021 overleden is.

Mensen met heel verschillende achtergronden hebben meegewerkt aan dit boek. Onder andere medewerkers van Verus en de VO-raad, onderzoekers en ontwikkelaars vanuit het traditioneel vernieuwingsonderwijs, diverse universiteiten en lectoraten, maar ook leerlingen van Greijdanus zelf! Vorm en inhoud komen in ‘Een school in transitie’ bij elkaar, dat een leer-, lees-, werk- en verwonder boek wil zijn.

Tijdens de boekpresentatie gaf Ton Sebens, bestuurder van Greijdanus, een inleiding over de bedoeling van het boek. De redactiegroep gaf een inkijkje in het maakproces en ook kunst nam, net als in het boek, tijdens de boekpresentatie een belangrijke plaats in. Daarnaast werden er reflecties gegeven over de toepasbaarheid van het boek door Cok Bakker (Universiteit Utrecht/Hogeschool Utrecht) en Gertjan van der Molen (CGS Het Streek). Een geslaagde viering van het nieuwe boek!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan