Geschreven op 20-07-2023

Greijdanus viert feest!

Na een succesvol eerste jaar zijn er vier studenten geslaagd voor het mbo. Er zijn drie mbo 2 diploma’s en één entree diploma uitgereikt. Een mijlpaal voor deze jongeren persoonlijk, maar ook voor Greijdanus Zwolle die in samenwerking met mbo Menso Alting deze doorlopende leerroute voor het eerst mogelijk heeft gemaakt

Door het aanbieden van een mbo opleiding op Greijdanus hebben we binnen de veilige omgeving van de jongere samen kunnen bouwen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Iedere jongere heeft onderwijs op maat ontvangen en heeft daarbij stage gelopen binnen een professionele organisatie. Een intensieve, maar vooral heel leerzame periode.

De inhoud van het mbo programma dat wij aanbieden is afgestemd op alles wat de jongeren tijdens hun periode op de middelbare school al hebben ontwikkeld. Onder andere door de korte lijnen, motivatie en inzet van de jongen hebben deze studenten de reguliere duur van mbo 2 weten in te korten van twee naar één jaar. In dit jaar hebben de jongeren veel geleerd over zichzelf en hun wensen voor de toekomst. Dit heeft geresulteerd tot twee diploma’s voor Retailmedewerker, één diploma voor Helpende zorg en welzijn en één diploma Bouw, wonen en onderhoud. Alle jongeren hebben besloten om door te stromen naar een vervolgopleiding (mbo 2, 3 en zelfs 4) al dan niet in combinatie met werk.

We hebben als school net even iets langer mogen optrekken met elkaar, waarbij we bij belangrijke keuzes voor de toekomst konden helpen in het proces. Wat zijn wij trots op onze studenten!

Het aankomende schooljaar gaat het gezamenlijke onderwijsteam zich verder professionaliseren binnen vmbo basis, om de geïntegreerde leerroute nog meer vorm te geven binnen onze school.

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan