Geschreven op 25-01-2024

Schoolkoor in Concert - Dominicanenkerk

Op zaterdag 6 april zal het Greijdanus schoolkoor geschiedenis schrijven. Voor het eerst in de jarenlange traditie van het koor wordt nu het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd.

Het Schoolkoor zingt onder leiding van muziekdocent Erik Korterink en zal worden begeleid door andere muziekdocent Adriaan Koops!

Datum: zaterdag 6 april
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Dominicanenkerk, Zwolle
Kosten: Jongeren t/m 18 jaar 5 euro, volwassenen 10 euro

Ben jij er ook bij?

Koop gelijk je kaartje!

Het is uniek dat deze middelbare scholieren het gehele Requiem zullen uitvoeren. Alle delen, ook de solopartijen, worden door de leerlingen gezongen. Zo wordt er op hoog niveau muziek gemaakt en bijgedragen aan goed muziekonderwijs. Deze keer niet in de schoolbanken, maar op het podium in samenwerking met een professioneel orkest. Dit bijzondere evenement belooft niet alleen een muzikaal spektakel te worden, maar ook een vormende ervaring voor de leerlingen. Iets waar vaak maar zo weinig aandacht voor is in het onderwijs. Juist bij het vak muziek wordt daar op Greijdanus veel aandacht aan gegeven.

Het vraagt veel studie, inzet en samenwerking. Zo’n groot werk in korte tijd repeteren vraagt inzet van iedereen. Het uitvoeren van zo’n complex werk vraagt niet alleen individuele vaardigheden, maar ook een hoog niveau van samenwerking en teamgevoel. In het schoolkoor ervaren de leerlingen het belang van samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken. Deze uitvoering is niet alleen een concert, maar een mijlpaal op het gebied van muziekeducatie waarin ze leren, groeien en samen schitteren op het podium. Samen zingen geeft zoveel moois: jezelf uiten, presenteren voor een groot publiek, leren dat je elkaar nodig hebt, luisteren naar elkaar, groeien naar een hoger niveau, nieuwe vrienden maken buiten je eigen klas en vooral samen heel veel plezier beleven. Een voorrecht om dit samen te beleven. U bent van harte welkom om te genieten van dit bijzondere concert.

Deel event met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan