Geschreven op 06-03-2020

Op excursie naar Winterberg

Winter in Nederland lijkt steeds verder weg en wie weet dan nog hoe sneeuw eruit ziet? Dus gingen op 2 maart tweedeklassers vmbo van het Greijdanus Hardenberg naar Sahnehang, bij Winterberg, voor een kennismaking met de Wintersport. 114 leerlingen deden er een geweldige ervaring op.

Om 05.00 uur zaten alle leerlingen en de begeleiding in de bus. Waarmee is bewezen dat, als het moet, ze echt wel op tijd kunnen komen. En wat ook bijzonder was: een mobiel, wat moet je daar nu mee? Geen wifi in de bus en ook niet op de piste. Er volgden bijzondere gesprekken!
Om 08.30 uur stond de bus stil en waren we al bij de piste. Op de Sahnehang lag gelukkig 10 cm verse sneeuw en dat is ruim voldoende voor een dagje Wintersporten.

Voor de meesten was het een eerste kennismaking met de wintersport en dat gaf veel plezier en hilarische momenten. “Meneer, deze schoenen zijn veel te groot en ze passen niet bij mijn kleren”.
“Hoe maak je die geweldige grote schuiten van schoenen vast op die veel te lange latten” en “waar kan je dat het beste doen”? Meer dan de helft wist dit echt niet. Sommigen probeerden dit op de helling en dan vertrek je op één ski.

Voor iedereen was er op zijn Duits “ein menu mit Currywurst, Frittes und ein Getränk” en dat moesten ze zelf regelen. Zo werd er tegelijk nog een lesje Duits geleerd en weet iedere leerling nu hoe je eten in Duits bestelt. Daarnaast heeft ook menig docent zijn/haar Duits weer een beetje opgehaald.

Ruim een halve dag skiën is “kort” als je er ruim 7 uur voor moet reizen, maar iedereen was het erover eens; het was meer dan de moeite waard. Rond 18.30 uur was de bus weer terug in Hardenberg. We kunnen terugkijken op een fantastische dag waar de meeste leerlingen hun eerste ski-ervaring op hebben gedaan en de mobiel even niet belangrijk was. Zeker voor herhaling vatbaar!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan