Geschreven op 01-02-2023

Expeditie naar München!

Leerlingen uit vwo 5 zijn teruggekomen van een koude maar geslaagde expeditie in München. Lees hieronder het hele verslag!

Leerlingen uit vwo 5 zijn teruggekomen van een geslaagde expeditie in München. Hoewel het koud was, begonnen we, na aankomst met de nachttrein, in het zonnetje met een prachtig uitzicht over München en op de Alpen vanaf 181 meter hoog op de Olympia Turm. In de middag bezochten we het centrum en vertelden we elkaar over de verschillende bezienswaardigheden in de stad.

Op donderdagochtend vertrokken we naar Dachau om het voormalige concentratiekamp aldaar te bezoeken, om met eigen ogen te zien hoe het eruit zag, te lezen wat er gebeurde en waartoe mensen in staat waren anderen aan te doen. In de middag volgde een bezoek aan de Ludwig Maximilian Universität met een verhaal over het leven van Sophie Scholl, een 21-jarige studente die trouw bleef aan haar overtuiging en zich door het schrijven en verspreiden van pamfletten onder de naam ‘Die Weiße Rose’ verzette tegen Nationaal-Socialisme. Uiteindelijk werd zij op de balustrade van de universiteit opgepakt en binnen enkele dagen ter dood veroordeeld wegens hoogverraad.

Ontspanning was er ook, spelletjesavond in het groepsverblijf, eten in het typisch Duitse Hofbrauhaus, genieten van een volledig Duitse theatervoorstelling ‘Die Schöne und das Biest’, waarbij we onze ogen uitkeken als het ging om kostuums en decor. Natuurlijk ook slenteren over de Viktualienmarkt. Op vrijdag was iedereen goed bekend met het metronetwerk en eindigen we met een metro-puzzeltocht door de stad, waarbij we tot slot reflecteerden op wat de achterliggende week ons gebracht had.

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan