Geschreven op 20-04-2023

Good Practice Day

Vanuit het Delta-team in Meppel, nemen wij als Greijdanus deel aan het Samenwerkingsverband. Daarin proberen we o.a. om op het gebied van hoogbegaafdheid kennis te delen, te verbinden en samen dingen te organiseren. We doen dit met scholen uit de regio, zoals het Roelof van Echten College en het Wolfsbos in Hoogeveen en CSG Dingstede in Meppel. Op dinsdag 11 april was het dan eindelijk zover: de eerste gezamenlijke Good Practice Day!

Er gingen 4 docenten van het Delta-team en 14 scholieren, die het Delta-moment bij ons op school volgen, naar het Roelof van Echten College in Hoogeveen. Ze werden ontvangen in een heuse collegezaal, waar ze door Lineke van Tricht op een interactieve manier betrokken werden bij vragen en stellingen over hoogbegaafdheid.

Daarna gingen de ouders en de scholieren in een aparte ruimte in gesprek over een aantal stellingen m.b.t. hoogbegaafdheid.

Na het ochtendgedeelte en een heerlijk verzorgde lunch, was het aan de scholieren zelf: een escaperoom spelen! Iedere school heeft als voorbereiding op deze dag zelf een escaperoom ontworpen, en ze speelden elkaars escaperoom. Mooi om te zien hoe gedreven de scholieren aan de slag gingen, en hoe het op doorzettingsvermogen aankwam.

Aan het einde van de middag was er nog even een moment van ontspanning: er werden allerlei spelletjes gespeeld in gemixte groepjes, zodat de scholieren elkaar ook een beetje leren kennen.

Moe maar voldaan gingen ze om 16.00 weer richting Meppel. Het was een mooie, leerzame en gezellige Good Practice Day en is zeker voor herhaling vatbaar!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan