Geschreven op 30-05-2024

Greijdanus in Parijs!

Onderstaande tekst is geschreven door Chris, leerling bij onze mbo 2 route én stagiar bij onze communicatieafdeling!

Met school naar Parijs? Bij de Praktijkafdeling doen ze het!  Elk jaar gaat de Praktijkafdeling met de MBO en 4e klas naar Parijs. Er gaat veel voorbereiding aan vooraf voor de docenten, maar ook voor de leerlingen. Spullen aanschaffen, tas inpakken of je ID kaart vernieuwen, het moet allemaal gebeuren. Het kan dan best een uitdaging zijn om je hoofd koel te houden, maar het is het waard! ’s Ochtends moesten we om half vijf op school zijn. Ook al was het vroeg de sfeer zat er al goed in, de leerlingen en docenten hadden er toen al super veel zin in.

Om tien voor vijf zijn we vanaf Zwolle richting Parijs gegaan. Een aantal uur later rond twaalf uur kwamen we bij het hotel. Na twee uur en een kwartier wachten tot het hotel klaar was met de schoonmaak konden we de spullen in het hotel leggen. We moesten gauw door naar het treinstation om kaartjes voor de trein te kopen. Bij het inchecken ging het niet helemaal soepel, uiteindelijk bleek dat we buskaarten hadden gekocht in plaats van treinkaarten…
Hierdoor hadden we wel veel vertraging opgelopen, na vier uur ‘s middags waren we pas bij Arc de Triomphe. Wat een bijzonder gebouw is dat! Vanaf Arc de Triomphe zijn we de Champs Élysees ingelopen, er gebeurt daar van alles. De hulpdiensten vliegen je om de oren en mensen krioelen door elkaar. De Eiffeltoren hebben we na het eten bezocht, deze was streng beveiligd dus we zijn er niet op geweest. Net zo indrukwekkend als al die gebouwen zelf is de beveiliging eromheen.

Dag twee stond in het teken van Euro Disney. Vanaf elf uur ’s ochtends tot iets na twaalf uur ’s nachts zijn we daar geweest. De attracties zijn erg leuk en terwijl dat je door het park loopt, loop je ook door allemaal films heen. Tot een uur of twee ’s middags konden we daar onze ogen uitkijken, maar Disneyland waar we daarna waren was het echte hoogte punt.
Het park is zo groot en zo mooi gemaakt, met zo veel oog voor detail, echt een kunstwerk! Vanaf elf uur ’s avonds begint in Disneyland een show. In die show gebeurt werkelijk waar van alles met drones, vuurwerk en een projectie het is echt een spektakel om te zien. Rond één uur ’s nachts waren we terug in het hotel en helemaal gesloopt van de dag.

Voor de derde en laatste dag stond de Sacré-Coeur en Montmartre gepland. De basiliek Sacré-Coeur torent boven Parijs uit door zijn plaatsing op een berg. Net zo indrukwekkend als het uitzicht wat je daar hebt is het aantal mensen dat wat van je wil stelen. Achter de Sacré-Coeur ligt het schilderachtige Montmartre, daar hadden ze erg leuke souvenirwinkeltjes met werkelijk waar alles wat je aan Parijs doet denken. Maar voor ons werd het tijd om weer richting Nederland te gaan. Om kwart voor elf ’s avonds stonden we weer in Zwolle.

Al met al was het een geweldige ervaring waarbij ik veel heb gezien en ervaren, echt een die ik niet had willen missen. Mijn gouden tip: “Ga altijd mee met zo’n excursie, je weet niet wat je mist!”

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan