Geschreven op 20-06-2022

Greijdanus Meppel op de planken van Ogterop met zelfgeschreven toneelstuk

De kleedkamers, de coulissen en het podium van schouwburg Ogterop werden op 16 en 17 juni ingenomen door leerlingen en medewerkers van Greijdanus Meppel. Na vier jaar schitterden de leerlingen weer op de planken met hun talenten tijdens de Grote Avond.

Nadie Willems, docent Engels, schreef en regisseerde het toneelstuk ‘Het geheim van Greystein’. In het verhaal gaan Scarlet, Gely, Lali, Cyan, Mauve en Vert en mevrouw Fakkel op excursie naar slot Greystein. Daar gebeuren hele vreemde dingen. Zo is mevrouw Fakkel opeens verdwenen. De leerlingen gaan naar haar op zoek en belanden in een mix van levend Cluedo en een escaperoom. In elke kamer wacht een nieuwe aanwijzing, die soms zomaar uit de lucht komt vallen. De flashbacks naar opa en oma Greystein zorgen voor gegrinnik in de zaal. Het gepuzzel van de leerlingen slaagt. In het slot komt mevrouw Fakkel weer boven water en blijkt alles toch anders dan de leerlingen dachten. Ze hebben in ieder geval geleerd om samen te werken.

Een Grote Avond van Greijdanus Meppel is niet alleen geweldig acteerwerk. Tijdens ‘Het geheim van Greystein’ werden ook allerlei andere talenten zichtbaar. Er werd gedanst door een kleine en een grote groep én door de bezoekers in de zaal. Renske danste een improvisatie op Ongeveer van Eefje de Visser. Marit en Lucas speelden prachtig op de piano. En op gitaar bracht Floor het nummer Blackbird van John Lennon. En – uniek voor de Grote Avond – een ensemble van slagwerk en blazers speelde No Mans Land, gearrangeerd door docent Bert Horjus. Net als tijdens voorgaande Grote Avonden zorgden de turners voor een spectaculaire show op de airtrack.

Elke keer is het een feestje om met leerlingen in Ogterop te zijn. Door de vriendelijke benadering van de technici voelen ze zich échte professionele artiesten. Het is prachtig om leerlingen tijdens het repetitieproces en op het podium te zien groeien en stralen. Officieel staat er over twee jaar weer een Grote Avond gepland, maar na dit succes staan de leerlingen misschien volgend jaar al wel weer te schitteren.

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan