Gymnasium op Greijdanus

Ave, χαιρε!

Op Greijdanus Zwolle kun je Latijn en Grieks leren.
In klas 1 als delta-leerlijn, in klas 2 en 3 als combinatie delta- en ‘gewoon’ vak en in de bovenbouw als examenvak. Met als resultaat een gymnasiumdiploma.

In klas 1 maak je kennis met Latijn, en in klas 2 krijg je ook Grieks. In klas 2 en 3 leer je Latijn en Grieks lezen, je leert hoe die talen werken en je ontdekt hoe mensen in de oudheid en ook in de tijd van Jezus leefden en dachten.

Bij de overgang van klas 1 naar klas 2 worden de klassen opnieuw ingedeeld. Daarbij komen de gymnasiumleerlingen samen met andere vwo-leerlingen in een nieuwe tweede klas. In de loop van klas 3 kies je opnieuw, of je Latijn en/of Grieks ook in de bovenbouw als examenvak gaat doen.
In klas 2 en 3 heb je ‘extra’ lesuren. Om de extra lesuren te compenseren werken we op dit moment met een ‘skipkaart’, waarmee je naar keuze lessen kunt overslaan die voor jou minder hard nodig zijn. Als je de stof van die uren sneller kunt verwerken, win je tijd om aan andere vakken te werken.

Wil je meer weten over gymnasium op Greijdanus Zwolle, neem contact op met de contactpersoon van onderbouw vwo-delta Mark van Loon: m.vanloon@greijdanus.nl.

Greijdanus Zwolle

Andere onderwijsmogelijkheden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan