Havo/vwo

Havo/vwo op het Greijdanus in Hardenberg

Op de afdeling havo/vwo kun je in een havo of in een vwo klas worden geplaatst. Bij beide afdelingen kun je een persoonlijke leerroute volgen. Dat noemen we havo/vwo Excellent.

In de havo / vwo onderbouw word je uitgedaagd! Je leert heel veel in de lessen. Ook word je gestimuleerd om je mening te vormen als christen.

Voor leerlingen in het vwo die de klassieke talen willen volgen, hebben we vanaf leerjaar 1 het gymnasiumtraject met de talen Latijn en Grieks.

Je kunt op Greijdanus Hardenberg een Gymnasiumdiploma halen als je in de onderbouw Latijn en Grieks hebt gevolgd en in de bovenbouw één van beide talen of beide.

Havo/vwo Excellent
Voor leerlingen in havo/vwo hebben we de leerroute Excellent. Als je goed bent in een vak, hoef je niet alle lessen te volgen maar ben je bezig met verdiepende opdrachten. Hiervoor krijg je een E op je rapport, naast het gewone cijfer. Net als in het vmbo kun je ook hier vakken op het volgende niveau volgen en eerder afsluiten. Aan het einde van leerjaar 1 kijken we of de leerroute bij je past, of dat je naar een volgende leerroute kunt doorstromen.

Tweefasen-vwo
In de bovenbouw van havo en vwo wordt het tweefasen-vwo aangeboden. Een unieke mogelijkheid om de persoonlijke leerroute voort te zetten. Voor havo-leerlingen is het dan mogelijk om vakken op de vwo-afdeling te volgen en af te sluiten. Vwo-leerlingen kunnen op weg naar hun vwo-diploma ook een havo-diploma halen in leerjaar 5. Ook is het mogelijk om extra vakken te kiezen en om vakken eerder af te sluiten. Het onderwijs in de klassieke talen wordt afgesloten met een gymnasium-diploma.

Meer- en hoogbegaafdheid
Leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn worden begeleid door een vwo mentor die specifiek zijn opgeleid om deze leerlingen te begeleiden. Zij hebben kennis over hoogbegaafdheid en de behoeftes die er bij deze leerlingen zijn op het gebied van leren, maar ook op sociaal emotioneel gebied.

De vwo mentoren worden zelf begeleid door onze hoogbegaafdheidsspecialist: Mw. C. van Brouwershaven-Ferkranus | Mail: c.vanbrouwershaven@greijdanus.nl | Tel: 038 – 469 8510

Greijdanus Hardenberg

Andere onderwijsrichtingen

Op deze scholen wordt havo/vwo aangeboden

Hieronder zie je op welke scholen je de havo/vwo kan volgen.

Meppel
Bekijk pagina
Drie meisjes werken samen achter laptop
Zwolle
Bekijk pagina
Enschede
Bekijk pagina
Hardenberg
Bekijk pagina

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan