Havo/vwo

Havo/vwo bij Greijdanus Zwolle

Havo/vwo 1 is een dakpanklas. Deze route is geschikt voor leerlingen die de havo-leerroute willen volgen en misschien kunnen doorstromen naar vwo. De havo/vwo klas is een veilige start voor deze leerlingen. Op de havo/vwo afdeling hebben we een breed aanbod van vakken. De kernvakken (Nederlands, Engels en wiskunde) de talen (Frans en Duits), de gammavakken (geschiedenis, aardrijkskunde en biologie), creatieve vakken (handvaardigheid, tekenen, muziek en drama) en lichamelijke opvoeding. Ook godsdienst heeft een plek in het weekrooster.

De havo/vwo-onderbouwafdeling heeft een eigen vleugel in het gebouw, met een eigen fietsenstalling, ingang en conciërge.

Even wennen!

We gaan de eerste twee jaar samen op zoek naar jouw mogelijkheden en kwaliteiten. In het eerste jaar wen je rustig aan het voortgezet onderwijs, het huiswerk, het reizen en nieuwe vrienden. Daarna bekijken we bij welke leerroute je beter op je plek bent. Je krijgt dan een plaatsing in havo 2 of vwo 2. Als je wilt doorstromen naar vwo, krijg je in de loop van het eerste jaar opdrachten die aansluiten bij de vwo-leerroute. Op die manier wen je al aan deze leerroute en verloopt de overstap soepel. We hebben goede ervaringen met de leerlingen die de overstap maken. Ze kunnen het vwo-leerroute goed oppakken.

Mocht het nog niet duidelijk zijn welke leerroute het best bij je past, dan kun je ook naar havo/vwo 2. Aan het einde van het tweede jaar zal het duidelijk zijn of havo 3 of vwo 3 voor jou de meeste geschikte vervolgroute is.

KeuzeWerkTijd

Een deel van het lesprogramma kies je zelf, dit noemen we KeuzeWerktijd (KWT). Je kiest dan uit verschillende manieren van werken op verschillende werkplekken. Je kunt een extra les volgen voor een bepaald vak, stil werken onder toezicht, of in groepjes werken op het leerplein. Je kiest aan het begin van week met behulp van je studieplanner waar je wilt werken. Je schrijft je digitaal in voor de werkplek naar keuze. De mentor helpt je bij het maken van die keuzes.

De mentor

Iedere klas heeft een eigen mentor. Deze docent neemt de rol over van de leerkracht van de basisschool. In het begin van het jaar werkt de mentor aan een goede werksfeer in de klas. De mentor probeert zicht te krijgen of je het naar je zin hebt. Daarvoor voert hij/zij regelmatig een gesprekje met je. De mentor is de contactpersoon tussen school en thuis. Hij/zij zal bij zorgen contact opnemen met thuis en ook je ouders kunnen met vragen bij de mentor terecht.

Onderscheidend onderwijs

Greijdanus is een christelijke scholengemeenschap met uitdagend en eigentijds onderwijs. Elke dag ontdekken we meer over Jezus, onszelf, de wereld en het leven. We bieden alle leerroutes aan en je mag leren op een manier die bij je past. We dagen je uit waar het kan en ondersteunen waar het nodig is. Kom! Wij nodigen je van harte uit om ook onderdeel te worden van onze school. We beloven dat we elkaar elke schooldag weer zullen uitdagen om te leren, geloven, leven.

Verder bij Greijdanus Zwolle

Op deze scholen wordt havo/vwo aangeboden

Hieronder zie je op welke scholen je de havo/vwo kan volgen.

Meppel
Bekijk pagina
Zwolle
Bekijk pagina
Enschede
Bekijk pagina
Hardenberg
Bekijk pagina

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan