Geschreven op 15-02-2024

Leerlingen van Greijdanus Hardenberg bezorgen bewoners van woongroepen een een ‘Hollandse Winter’!

Scholieren van Greijdanus Hardenberg hebben op woensdag 14 februari een event georganiseerd voor mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking. De avond werd mede mogelijk gemaakt door vereniging Dit Koningskind, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking. De scholieren, vierdejaars leerlingen die de richting Dienstverlening & Producten volgen, hebben het evenement zelf bedacht en georganiseerd onder begeleiding van hun docenten. Het thema van de avond was ‘Hollandse Winter’ en dat thema was, gezien de prachtige versieringen die de scholieren gemaakt hadden, niet te missen!

Feestelijke avond

De avond startte met een feestelijk ontvangst met welkomstdrankje en hapje. Vervolgens konden de gasten een plekje zoeken aan tafel. De tafels waren prachtig gedekt en versierd, uiteraard helemaal passend bij het thema. Aan elke tafel zaten twee leerlingen waar de gasten een praatje mee konden maken. Amy Brinkman en Esther Vermeer opende de avond met een welkomstwoord en Marit van der Vegt ging met ons in gebed. De gasten hebben genoten van een driegangenmenu met als hoofgerecht een stamppotbuffet. Tijdens het eten stond er gezellige muziek op en er werd zelfs gedanst, wat een feest! Na het eten was er nog een plaatjes bingo met mooie prijzen. Om 20:00 uur was de avond alweer voorbij en kregen de gasten een leuke goodiebag mee bij de uitgang. Het was een prachtige en waardevolle avond. “Wij zijn super trots op alle leerlingen die dit mogelijk hebben gemaakt. Ook willen we graag de vrijwilligers bedanken voor alle hulp en inzet. Super mooi dat we samen met onze leerlingen iets voor deze doelgroep kunnen betekenen.” Mandy Weitkamp – Docent Dienstverlening & Producten.

Gastles

Ter voorbereiding op het evenement kregen de scholieren een gastles van Finette en Gerrit-Jan, vrijwilligers van Dit Koningskind, over het leven met een beperking. Hierin leerden ze meer over de verschillende soorten beperkingen maar ook hoe je hier mee om kan gaan. Dit Koningskind vindt het belangrijk dat jongeren leren en ervaren wat het leven met een beperking inhoudt, maar bovenal dat ze ontdekken hoe we elkaar kunnen aanvullen. “Zo creëren we een inclusieve samenleving, waarin we kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen.” aldus Finette en Gerrit-Jan. Voor de scholieren, en hopelijk ook voor de gasten, een ervaring voor het leven!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan