Geschreven op 21-05-2021

In gesprek met Slob over Sterk Techniekonderwijs

Afgelopen donderdag had Ton Sebens (voorzitter CvB Greijdanus) overleg met Arie Slob (Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs) over Sterk Techniekonderwijs. Sterk Techniekonderwijs is een landelijk door de overheid gefinancierd project dat wordt uitgevoerd door verschillende regio’s in het land.

In de regio Zwolle is een groot aantal vacatures voor technische beroepen. Met een activiteitenplan willen we leerlingen enthousiast maken over het technische vmbo. Greijdanus werkt samen met de scholen TalentStad Beroepscollege, Thorbecke scholengemeenschap, de Ambelt en het Deltion College en met regionale bedrijven.

In samenwerking met betrokken bedrijven en scholen worden er in Zwolle keuzemodules ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is de module ‘van Stadfiets tot E-bike‘.

Ook wil Regio Zwolle een Techlab realiseren, waar niet alleen de VO-scholen maar ook het primair onderwijs gebruik van kan maken. Voor het PO worden masterclasses ontwikkeld, waardoor kinderen al vroeg in aanraking komen met techniek.

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan