Internationaal leren

Internationaal leren op het Greijdanus in Meppel

Internationaal leren is een van de ontwikkelingen binnen Greijdanus Meppel. Over grenzen kijken, anderen leren begrijpen, cultuurverschillen in beeld brengen, beseffen dat ‘normaal’ overal anders is.

Op het Greijdanus in Meppel zorgen we ervoor dat leerlingen in hun schoolcarrière regelmatig contact hebben met leerlingen in het buitenland. Dit kan vanuit huis, maar ook door bezoeken aan andere landen.

Opdrachten worden gekoppeld aan het goede doel dat Greijdanus Meppel ondersteunt: de Reformd Presbyterian Church in Noordoost-India via De Verre Naasten. De leerlingen zullen hierbij in ieder geval communiceren met leerlingen in het buitenland.

De lijn van internationalisering wordt steeds meer uitgebouwd. In klas 3 havo/vwo gaan de leerlingen naar Luik en Aken om gesprekken te voeren in het Duits en Frans. De leerlingen uit vmbo 4 gaan naar Parijs. Havo 4 organiseert zelf een excursie naar het buitenland. Ook wordt er o.a. geskypet met een school in Barcelona en gaan er brieven naar Argentinië.

Greijdanus Meppel

Andere onderwijsmogelijkheden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan