Geschreven op 11-02-2022

Interview: inzamelingsactie voor Jarige Job!

Greijdanus Enschede haalde geld op voor stichting Jarige Job. Deze stichting maakt verjaardagsboxen voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat daar thuis geen geld voor is. Wij vinden dat iedereen zijn/haar verjaardag moet kunnen vieren, dus we gingen hard aan het werk met de inzamelingsactie! Een klas stak daar met kop en schouders bovenuit: klas 1b. Loïc, Levi en Luuk geven graag een interview!

Weten jullie hoeveel er is ingezameld?
Levi: jazeker: €2519,84

Zijn jullie tevreden met dit bedrag?
Loïc: Ja, ik had zelf gedacht dat we zo rond de €2000,- zouden zitten. Dus ik vind dit een heel mooi bedrag.

Jullie hebben het meeste weten in te zamelen. En dat met 17 man, terwijl er andere klassen zijn die met meer mensen minder hebben opgebracht.  Wat denken jullie anders te hebben gedaan dan andere groepen?
Levi: We hebben er heel veel tijd en energie in gestoken. We hebben eerst gekeken waar je veel geld mee kunt verdienen en dat zijn we dan ook gaan doen.

Wat hebben jullie allemaal gedaan om geld in te zamelen?
Levi: Ik heb mijn familie een appje gestuurd met de vraag of ze lolly’s wilden kopen voor Stichting Jarige Job. Ik heb ze ook gevraagd om geld te doneren voor het goede doel. Verder heb ik flessen verzameld en daar heb ik echt heel veel geld mee weten te verzamelen, rond de €150,-
Loïc: Luuk en ik hebben flessen opgehaald. Luuk heeft heel veel geld verzameld met het verkopen van sokkenpoppen. En we hebben in de aula wafels verkocht en daarmee hebben we zo’n €80,- opgehaald.

Luuk, jij hebt sokkenpoppen gemaakt?
Luuk: Ja, dat zijn sokken waar je watjes in doet en dan naai je het aan elkaar. Zo heb ik allemaal monstersokken gemaakt en die heb ik verkocht aan mijn familie.

Dus als ik het goed begrijp hebben jullie drie dingen gedaan: er veel tijd en energie in steken, kijken waar je het meeste geld mee kunt verdienen, en jullie hebben vaak jullie familie aangeboord.
Loïc: Ja, ik heb ook nog tikkies gestuurd naar mensen om zo ook nog wat geld in te zamelen.

En heeft jullie mentor hier nog een rol in gehad?
Luuk: Ja, die heeft het geld verzameld en op het laatst uit zijn secret stock een tientje ingelegd zodat we over de 700 Euro gingen.
Maar voor de rest hebben we alles zelf gedaan.

Donderdag voor de vakantie zouden jullie nog met het project aan de slag gaan. Maar toen ging de school in lockdown. Waren jullie teleurgesteld?
Levi: Een beetje wel. Maar ik heb die dag zelf meteen de familie een app gestuurd zodat ik alsnog geld heb opgehaald.
 

Hadden jullie meer kunnen ophalen wanneer die dag wél door was gegaan?
Loïc: Nee, denk het niet. We hadden nu eigenlijk meer tijd, namelijk ook nog onze kerstvakantie. We hadden al wat geld verdiend, maar nu kregen we eigenlijk extra tijd om nog meer op te halen.
Levi: Ik heb in de vakantie nog wat klusjes gedaan om geld te verdienen. Natuurlijk niet de hele dag want ik had per slot van rekening vakantie, hè.

Vonden jullie het goede doel, Stichting Jarige Job, een goed gekozen doel?
Levi: Ja, ik ga weleens mee met mij vader collecteren voor Leger des Heils. Dat is ook een goed doel, maar Stichting Jarige Job is écht voor de kinderen. Iedereen heeft het recht om zijn of haar verjaardag te kunnen vieren.

Hebben jullie nog tips als we zo’n project nog een keer willen organiseren?
Loïc: Leerlingen kunnen veel meer inzamelen wanneer ze de pauzes gebruiken om eten en/of drinken te verkopen. En dan wél iets wat niet vaak We hebben met onze wafels in één pauze 80 Euro verdiend.
Levi: Steek gewoon al je energie erin. Het is voor een goed doel waar je andere mensen heel blij mee kan maken
Luuk: Ik zou ook bij familie aankloppen. Die willen meestal ook wel wat geven.

Stichting Jarige Job

Wil je meer weten over stichting Jarige Job?

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan