Geschreven op 10-07-2023

BWI en PIE stellen zich voor aan collega's!

Juiste voorlichting is het halve werk! Wat houden de leerroutes BWI en PIE nu eigenlijk echt in?

Om jongeren daar een goed beeld van te geven moeten wij ze de juist voorlichting geven. Die voorlichting gebeurt al in de onderbouw, door de docenten die daar les geven.

Onze collega’s van de bovenbouw BWI en PIE hebben daarom de onderbouwcollega’s van het tl-team en het bb/kb-team uitgenodigd op de techniek afdeling. In een middag hebben zij mogen proeven aan de lessen binnen de profielen BWI en PIE.

Deze middag bestond allereerst uit een stukje voorlichting,  maar werd al snel opgevolgd door ervaren en doen. Beide profielen hebben een zo’n breed mogelijk beeld gegeven over de inhoud van de profielen. Er werd een zo realistisch mogelijk lessituatie aangeboden. Collega’s hebben een muurtje gemetseld, een broodplank gemaakt, een huisje gebouwd met zonnepaneel en windmolen (werkend!) of zijn aan het lassen geweest. Een heel divers aanbod, zoals ook binnen de profielen het aanbod heel divers is.

De collega’s van de onderbouw waren zichtbaar enthousiast. De bovenbouw collega’s genoten van de positieve en leergierige houding van hun collega’s. En wat is het dan ook super leuk om leerlinggedrag te herkennen bij de collega’s. Want ook deze middag werden de veelgebruikte docenten-oneliners ‘als je eerst even gaat zitten zal ik straks vertellen wat de bedoeling is’ of ‘zie je niet dat ik in gesprek ben? Wil je even wachten met je vraag stellen totdat ik klaar ben?’ vaak ingezet.

Wat hebben we samen een leuke en leerzame middag gehad. Ook nu werd ervaren dat het goed is om de verbinding te zoeken met elkaar, zodat wij de leerlingen nog beter kunnen begeleiden in hun studiekeuze. Het was een middag met een positieve vibe, waar wij met plezier op terugkijken. Een mooie manier om samen te bouwen aan de toekomst van de jongeren!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan