Geschreven op 15-04-2022

Leerlingen klas 1 en 2 ontdekken het klimaat

De week van 11-14 april stond voor de leerlingen van de onderbouw (vmbo bb/kb/ktl) van locatie Zwolle in het teken van het klimaat en duurzaamheid. We organiseerden samen met de organisatie Xplosief deze projectweek, die mogelijk is gemaakt door een subsidie van het Fonds Cultuurparticipatie. Tijdens de projectweek waren er geen lessen, maar ontdekten de leerlingen het klimaat en duurzaamheid in de praktijk door workshops en excursies. 

Tijdens de workshops ontwierpen de jongeren een ‘stad van de toekomst’ in een stop motion filmpje of maquette, en gebruikten ze kunst om klimaatproblematiek aan de orde te stellen. ’s Middags gingen ze op pad om op andere locaties activiteiten te ondernemen, zoals trashhunten in de gracht van Zwolle of improvisatietheater. De week werd afgesloten met een markt op het schoolplein, waarbij de werkstukken werden gepresenteerd, er een kledingruilmarkt was en insectenburgers werden gebakken.  

We zijn blij dat deze week voor de jongeren georganiseerd kon worden. AnneMarie Raap, organisator vanuit Greijdanus: “Na twee jaar waarin we weinig hebben kunnen doen op het gebied van cultuur pakken we nu groot uit. Een hele week creatief bezig zijn met onze omgeving en onze toekomst. Het is mooi dat we dit ook kunnen koppelen aan vorming, een belangrijk thema op Greijdanus. De jongeren verwerken deze projectweek in hun portfolio, waarin ze ook reflecteren op het thema klimaat en duurzaamheid vanuit onze christelijke identiteit”.  

De activerende projectweek werd mogelijk door een subsidie van het Fonds Cultuurparticipatie. Dit Fonds stimuleert de actieve cultuurdeelname in Nederland. Het draagt bij aan een open samenleving waarin mensen van alle leeftijden en achtergronden hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Dit doet het Fonds door programma’s mensen, organisaties en overheden te ondersteunen en met elkaar te verbinden. 

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan