Geschreven op 17-02-2021

Lock down Open up

Think organiseerde in samenwerking met de gemeente Zwolle een live tv-show voor jongeren die op de middelbare school zitten. Er was een liveverbinding met een medewerker van de GGD die vragen kon beantwoorden, en er waren ingestuurde filmpjes van de burgemeester, Bram van Polen (de aanvoerder van PEC Zwolle) en een personal trainer met tips en bemoedigingen.

Daarnaast was er een leuke quiz met grappige animaties en vragen over de coronatijd, bijvoorbeeld over onhandige situaties tijdens videobellen. Maar ook serieuzere thema’s kwamen aan bod, zoals: wat kun je doen als je je somber voelt?

Via een Whatsapp nummer konden jongeren vragen insturen, maar ook tips met elkaar delen over wat je kunt doen in deze coronatijd, zoals lekker naar buiten gaan, sporten of iets nieuws leren. En praat over je gevoelens, al helemaal als je je somber voelt. Of dat nou met je ouders, mentor of vrienden is, blijf in contact met de mensen om je heen.
Een goede tips was om elkaar te helpen, dat geeft beide partijen een goed gevoel. Ook als je niet precies weet wat je voor een ander kan doen, is soms een luisterend oor of even sparren al genoeg.

Als afsluiter gaven de Zwolse artiesten Ness en Micah een live optreden in de studio. Gezien de vele reacties die tijdens de liveshow via Whatsapp binnenkwamen in de studio vonden de leerlingen het erg leuk!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan