mbo Greijdanus

Mbo 2 op Greijdanus

Mbo 2 op Greijdanus Zwolle

Mbo Menso Alting en Greijdanus hebben in Zwolle hun samenwerking verder uitgebreid en bieden een mbo 2 route aan op Greijdanus. Leerlingen kunnen hierdoor doorstromen van vmbo naar mbo en vervolgens ook uitstromen met een niveau 2 diploma op zak. De opleiding is breed opgezet, van ‘zorg tot techniek’ zit bij elkaar in de klas. Dit helpt de jongeren om na te denken over wat ze graag zou willen en wat ze daarvoor nodig hebben.

Wilt u meer weten over de doorlopende leerroute die mbo Menso Alting in samenwerking met Greijdanus aanbiedt, neem dan contact op met Caroline Lipke c.m.lipke@greijdanus.nl.

Veilig doorontwikkelen

Voor een deel van de jongeren die nu al onderwijs volgen op Greijdanus is het extra belangrijk dat zij onderwijs volgen binnen een omgeving die zij als veilig ervaren. Doordat ze al enkele jaren les hebben op Greijdanus kennen ze de docenten, de gebouwen en de identiteit van de school. Er hoeft dus geen energie gestoken te worden in het wennen en thuis voelen in een nieuwe schoolomgeving. Dit voorkomt ook een groot deel van de uitval onder jongeren.

In het mbo bereiden we leerlingen voor op het werkveld. Van een mbo’er wordt eigen verantwoordelijkheid verwacht. Dat is voor veel jongeren wennen en het kost even om dat te leren. Maar omdat leerlingen niet de switch maken naar een andere school, kunnen ze die omslag al sneller maken.

Greijdanus Zwolle

Verder op Greijdanus Zwolle

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan