Geschreven op 21-04-2023

Mirthe wint provinciale voorleeswedstrijd brugklassers!

Mirthe Jaarsma, leerling van Greijdanus Meppel, heeft woensdag de provinciale finale gewonnen van de voorleeswedstrijd voor brugklassers. Deze finale werd, samen met die voor het basisonderwijs, gehouden in Assen.

Bij beide wedstrijden was er sprake van een opvallend hoog niveau van de voorlezers. De jury was zeer verrast en had een moeilijke opdracht. Brugklasleerlingen van de VO-scholen Esdal College Emmen en Klazienaveen, Greijdanus in Meppel, De Nieuwe Veste in Coevorden, Terra College Assen, Volta Beilen en Dingstede Meppel lazen op hun best voor voor de jury en de supporters. In een zeer prettige sfeer en ambiance in Podium Zuidhaege werden zowel jury als leerkrachten en ouders verrast door het niveau van de voorlezers. De jury bestond uit Inge Speelman, leesconsulent bibliotheek Hoogeveen, Esmee van de Boom, schrijver/ dichter, en Teun van Roy, directeur van Volta Beilen.

Mirthe Jaarsma was volgens de jury een overtuigende winnares, doordat ze perfect vanuit de wisselde personages las, zonder er een theater van te maken. Zij gaat Drenthe vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 3 juni in Woerden.

Tekst: Meppeler Courant

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan