Geschreven op 31-03-2023

Nacht van betekenis

Bijna 500 brugklassers die geen ‘pap’ meer kunnen zeggen, dat is momenteel de status van alle brugklassers van Greijdanus Zwolle. Afgelopen nacht waren ze allemaal op school voor de Nacht van Betekenis. Een nacht die in het teken stond van geld ophalen voor de sloppenwijken in India.

In de afgelopen weken zijn de leerlingen druk bezig geweest geld in te zamelen voor deze actienacht. Via allerlei -door hen zelf bedachte- acties haalden zij geld op. Dit geld wordt in samenwerking met de Anita Methodist School in India ingezet om leerlingen naar school te laten gaan die hiervoor zelf het geld niet hebben.

Aan het begin van de avond kwamen alle leerlingen met hun ouders op school om de avond gezamenlijk te starten. De leerlingen gingen hierna met hun mentor naar diverse plekken in de school om te starten aan diverse activiteiten.

De leerlingen gingen op diverse manieren aan de slag. Zo waren er workshops waarbij de handen uit de mouwen werden gestoken. Daarnaast waren er ook workshops waarin de jongeren meer leerden over de situatie in India. Om wakker te blijven werd er in de sporthallen lekker gesport met elkaar. Even een adrenaline-kik ervaren om weer verder te kunnen! En er werd gebeld met leerlingen van de Anita Methodist School in India.

Al met al een nacht vol ervaringen. Vanmorgen om half 8 werd onthuld dat er maar liefst ruim € 44.000,- is opgehaald. Een bedrag waar de jongeren heel trots op mogen zijn. Moe maar zeer voldaan vertrokken de leerlingen vanmorgen naar huis om daar een gat in de dag te slapen!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan