Geschreven op 08-06-2023

Op Bivak!

Op Bivak! Gisteren is deze stoere groep met tientonners bij school opgepikt. Bestemming? Kazerne ’t Harde! De groep bestond uit enthousiaste leerlingen van verschillende leerjaren en leerroutes. Bij aankomst kregen ze allemaal een militair overall en zodra ze zich hadden omgekleed, begon het echte avontuur!

Ze werden ondergedompeld in militaire oefeningen, met commando’s en het marcheren in formatie. Het was een dag vol uitdagingen: schieten, een speedmars en een 12 kilometer lange wandeling met kaart en kompas. En als je dacht dat je na zo’n lange dag je bed in kon duiken, had je het mis! Om 23.00 uur moest de groep binnen 40 minuten hun tenten opzetten. Dat was niet makkelijk, want de tenten moesten ook nog eens identiek staan. Na een controle en een welverdiend drankje was het rond 01.00 uur stil op het kamp.

Uitslapen bestaat natuurlijk niet tijdens bivak: om 06.15 was het tijd voor de Reveille. Gelijk opstaan en een pittige warming-up onder leiding van Sergeant Smidt. En voordat ze gingen ontbijten, moest de groep over de stormbaan! Dan ben je wel wakker, toch? Na het ontbijt deden ze een samenwerkingsopdracht en sloten ze het avontuur af met een evaluatie en een museumbezoek. Ze stapten gesloopt én opgeladen tegelijkertijd weer in de vrachtwagens naar school. Morgenochtend doen ze vast íets rustiger aan dan vanmorgen!

Het was voor de jongeren een uitdagende en vormende ervaring, waarin ze te maken kregen met doorzettingsvermogen, discipline en samenwerken. Docent Theo Bolks: “De jongeren zijn enthousiast en willen zich laten zien. Het draait allemaal om samenwerken en omzien naar elkaar. Mooi om te zien hoe ze dit oppakken!”

Check de foto's

Er zijn natuurlijk foto’s gemaakt!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan