Geschreven op 25-11-2019

Robin Slump ontvangt Jeugdlintje

Op donderdag 21 november reikte burgemeester Jan Willem Wiggers het Jeugdlintje van Hardenberg 2019 uit aan de vijftienjarige Robin Slump uit Hardenberg. Hij ontving het Jeugdlintje voor zijn sportieve inzet voor verschillende goede doelen. Burgemeester Wiggers overhandigde Robin de medaille en bijbehorende oorkonde op zijn school, het Greijdanus.

Sporten voor het goede doel
Robin is een sportieve jongen die, door mee te doen aan allerlei bijzondere sportacties, geld inzamelt voor goede doelen. Hij fietste in 2019 jaar drie keer de Alpe d’Huzes op om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. In juni 2020 fietst Robin van Harlingen naar Vlissingen tijdens de Geuzentocht. Hiermee wordt geld ingezameld voor de stichting ALS. Naast deze sportieve prestaties heeft Robin in zijn vrije tijd de afgelopen jaren nog veel meer gedaan om geld in te zamelen voor goede doelen. Zo heeft hij auto’s gewassen, geholpen in de bediening bij een benefietdiner, worsten verkocht, appels en stoofperen geschild en op de kerstmarkt gestaan.

Commissie Jeugdlintje
De gemeenteraad van Hardenberg wil maatschappelijke inzet van jongeren voor de samenleving belichten en belonen. Inwoners van de gemeente Hardenberg konden de afgelopen maanden jongeren nomineren voor het Jeugdlintje. Een onafhankelijke commissie heeft alle inzendingen beoordeeld. Op advies van deze commissie heeft het college van B&W van Hardenberg besloten om Robin Slump het Jeugdlintje van Hardenberg toe te kennen. Als school zijn we ook heel trots dat Robin dit lintje heeft gekregen!

RTV Oost heeft een item gemaakt over de uitreiking van het jeugdlintje > klik hier

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan