Geschreven op 02-07-2024

Succes van het vak Spaans

Zes jaar geleden startte het schoolvak Spaans in de brugklas van het vwo op Greijdanus. Docent Ries de Vries was de kartrekker van deze pilot en tevens ook de enige docent Spaans. Voor het eerst in de geschiedenis van de school konden leerlingen kiezen voor Spaans in plaats van Duits of Frans. Dit nieuwe aanbod bleek een groot succes!

Inmiddels geeft Ries les aan 200 vwo-leerlingen die voor Spaans hebben gekozen. Op 29 mei 2024 deden de eerste leerlingen hun vwo-examen Spaans. Best spannend ook voor Ries, jaren met hart en ziel lesgegeven en dan is het afwachten of het resultaat ernaar is. En dat was het! Onze leerlingen scoorden een 7,1 gemiddeld, wat 0,7 punt boven het landelijk gemiddelde ligt. Geen enkele leerling had een onvoldoende op de eindlijst!

Greijdanus is hiermee de enige school in de regio die Spaans als volwaardig examenvak aanbiedt.
Het succes van het Spaans op onze school beperkt zich niet alleen tot het vwo. Ook in het vmbo en op de havo zijn er leerlingen met Spaanstalige ouders. Voor deze leerlingen kan Spaans een waardevol examenvak zijn, omdat de taal hen al zo eigen is. Deze  leerlingen hebben de mogelijkheid om ook Spaans examen te doen. Zij halen vaak een 8 of een 9, waarmee ze moeilijke vakken kunnen compenseren. In de afgelopen jaren hebben vijf vmbo- en havo-leerlingen hiervan geprofiteerd.

We zijn er trots op dat het vak Spaans op onze school zo’n succes is!

¡Vamos por muchas más clases de español exitosas!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan