Talentklassen

Talentklassen op Greijdanus Meppel

Op het Greijdanus mag de leerling voor een deel zelf kiezen op welk gebied hij zichzelf wil ontwikkelen. We hebben hiervoor vier mogelijkheden: de Cultuurklas, de ScienceXL-klas, de Kookstudio en de Sportklas.
In de eerste periode zal de leerling kennismaken met de verschillende Talentklassen. Daarna gaat hij aan de slag in de klas van keuze.

Cultuurklas
In de Cultuurklas is ruimte voor muziek, beeldende vakken en drama. Leerlingen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn, komen goed tot hun recht in deze klas.

Science XL-klas
De Science XL-klas past goed bij de onderzoekende leerling, waarbij verwondering centraal staat.
De havo/vwo-leerlingen gaan bijvoorbeeld zelf het weer voorspellen. Vmbo-leerlingen die kiezen voor de Science XL-klas gaan praktische werkstukken maken.

Sportklas
Leerlingen die goed kunnen sporten zijn in de Sportklas aan het goede adres. Tijdens deze lessen worden bekende sporten meer uitgediept en maken de leerlingen kennis met onbekendere sporten zoals rugby.

Kookstudio
In de Kookstudio draait alles om koken en leren over gezonde voeding en levensstijl. De leerlingen koken zelf, maar leren ook buiten school over voeding en horeca. De kookstudio is erg geschikt voor creatieve leerlingen die graag praktisch bezig zijn.

Greijdanus Meppel

Andere onderwijsmogelijkheden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan