Voor technische leerlingen

Innovatielab

Greijdanus Zwolle beschikt over een eigen innovatielab. Dit is een ruimte waar leerlingen verschillende technologieën kunnen ontdekken en hiermee experimenteren. Misschien ontdekken ze wel een tot nu toe onzichtbaar talent of interesse. Leerlingen kunnen onder andere aan de slag met Drones, VR, Robotica (Mbot, Micro:bit, lego-mindstorms, etc.) 3D printen, lasersnijden en plotters.  Daarnaast is het innovatielab ook een mooie ruimte waar leerlingen praktische bezig kunnen zijn met de lesstof. Hiermee doen ze een rijke leservaring op.

Bekijk onze Instagram

Lego League

De FIRST LEGO League is een grote wedstijd in november met een legorobot. Je moet deze programmeren, zodat hij allerlei opdrachten op de wedstrijdtafel kan uitvoeren! Daarnaast mag je meedenken over een (technisch) probleem waar je een oplossing voor mag bedenken. Bekijk het filmpje maar! Je bent tussen september en december bezig. En let op: er kunnen 8 leerlingen meedoen in het team!

Bekijk filmpje

Eureka cup

Een geleerde man zei ooit: “Als geleerden het niet meer weten, moeten ze aan kinderen vragen!” Met de Eureka cup vragen bedrijven aan leerlingen om een oplossing voor hun probleem. Je werkt in groepjes van 4 of 5 personen. De opdrachten hebben vaak iets met techniek te maken. Er is een kick-off, en aan het eind een dag naar de universiteit waar je je eigen werk vol trots kunt presenteren en de ideeën van andere leerlingen kunt bewonderen.

Vakkanjers

De hele wereld kent de schilderijen van Vincent van Gogh. Tenminste, nóg wel. Want hoe lang overleven die schilderijen als ze steeds moeten verhuizen, de zon erop schijnt, verschillende temperaturen kent… En kun je een schilderij ook interactief maken? Of een VR tour maken? Precies dát wil het van Gogh museum van je weten het komend jaar. Help jij ze aan ideeën?

Lees hier meer over Vakkanjers

Skelterrace

Pimp een skelter om tot een kunstwerk, show hem aan anderen, doe mee aan de wedstrijd! Snelheid, behendigheid, creativiteit, originaliteit en dikke lol!

Adviseurs van de toekomst

De toekomst is jouw toekomst! Wil je meedenken over duurzaamheid? Natuur en milieu verbeteren met jouw ideeën? Dan zit je hier wel goed. Samen met 3 klasgenoten vorm je een adviesbureau dat gaat adviseren over een probleem dat te maken heeft met natuur en milieu. Het project is tussen januari en juni.

Tech lab

Technische snufjes, robots, drones, lasersnijders, technische tekenprogramma’s, 3-d printers…hou je ervan? Dan komt het goed uit dat we in Zwolle een echt Tech-Lab hebben. Een paradijs voor techneuten en leerlingen die geïnteresseerd zijn in alles wat aan snoeren vastzit.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan