Vaste- en flexmomenten

Keuze in je rooster

Op Greijdanus Meppel is de dagindeling voor alle leerlingen gelijk. Je dag begint altijd om 8.40 uur. In leerjaar 1 en 2 is de lesdag uiterlijk om 14.40 uur afgelopen.

Wij vinden het belangrijk dat je zelf keuzes maakt en je je talenten ontwikkelt. Op het rooster zie je voor elk vak vaste en flexmomenten. Je bent in ieder geval aanwezig bij de vaste lesmomenten. Bij Flex kies je zelf, met hulp van je mentor of de vakdocent, aan welk vak je gaat werken en op welke manier je dat gaat doen.

Tijdens Flex zijn er van verschillende vakken docenten aanwezig om extra uitleg te geven of je te helpen met je opdrachten. Het eerste deel van het Flexuur werk je aan een opdracht voor een vak of thema. Je kunt extra uitleg krijgen of je maakt een toetsje om te bepalen hoever je al bent. Daarna is er tijd om zelfstandig aan het werk te gaan. De flexmomenten worden opgebouwd. In de vierde klas heb je meer Flex dan in de eerste klas.

Je mentor helpt je om te leren welke manier van leren en werken het beste bij je past en hoe je keuzes kunt maken. Drie keer per week start je de dag met een GO-moment in de mentorgroep. Het GO-moment begint met een dagopening, daarna wordt er aandacht besteed aan je leerdoelen en de keuzes die je gaat maken in het lesrooster.

Greijdanus Meppel

Onderwijsmogelijkheden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan