
Vmbo
Op het vmbo leren leerlingen dichtbij de praktijk. Ze krijgen onderwijs op maat passend bij hun interesse en talenten. Dat betekent passend bij de toekomstige beroepspraktijk in het vervolgonderwijs van het MBO. Leerlingen hebben daarom in de bovenbouw al veel praktijkuren.
Het vmbo is onderverdeeld in een basisberoepsgerichte leerweg (bb), een kaderberoepsgerichte leerweg (kb) en een theoretische leerweg (tl). Bij de theoretische leerweg kun je kiezen uit een pakket met Duits en Engels of uit een pakket met Frans, Duits en Engels.
Techniek Breed of Diensten en Producten (D&P)
In de bovenbouw bb en kb kunnen leerlingen kiezen voor Techniek Breed of Diensten en Producten (D&P). Bij Techniek Breed zijn er twee richtingen: BWI en PIE (‘bouwen, wonen en interieur’ en ‘produceren, installeren en energie’).
Multimedia Vormgeving en ICT Leerlingen kunnen bij D&P kiezen voor keuzemodules van het examenprofiel MVI. MVI staat voor Multimedia, Vormgeving en ICT. We zijn hiermee goed op de toekomst en het werkveld van onze leerlingen voorbereid.
Bovenbouw tl
In de bovenbouw tl hebben leerlingen de keuze uit vier profielen: techniek, zorg en welzijn, economie of landbouw. Het betreft hier vakkenpakketten waardoor de aansluiting met de verschillende vormen van het mbo is verzekerd.VMBO-Challenge
Voor leerlingen van het vmbo hebben we VMBO-Challenge. De vakken waar je goed in bent kun je op een hoger niveau volgen, en daar ook examen in doen en eerder afsluiten. Aan het einde van leerjaar 1 kijken we of deze leerroute bij je past, of dat je naar een andere leerroute kunt doorstromen.
Andere onderwijsrichtingen
Op deze scholen wordt vmbo aangeboden
Hieronder zie je op welke scholen je de vmbo kan volgen.