Vmbo

Vmbo op het Greijdanus in Hardenberg

Op het vmbo leer je dichtbij de praktijk. Je krijgt onderwijs op maat dat past bij jouw interesse en talenten. Dat betekent passend bij de toekomstige beroepspraktijk in het vervolgonderwijs van het MBO. Je hebt daarom in de bovenbouw al veel praktijkuren.

Het vmbo is onderverdeeld in een basisberoepsgerichte leerweg (bb), een kaderberoepsgerichte leerweg (kb) en een theoretische leerweg (tl). Bij de theoretische leerweg kun je kiezen uit een pakket met Duits en Engels of uit een pakket met Frans, Duits en Engels.

Combiklas

Je kan in een combiklas geplaatst worden. De combiklas bestaat uit twee kleinere klassen net als bijvoorbeeld een groep 7/8. Er zijn 2 verschillende combi-brugklassen, namelijk een tl/havo combiklas en een havo/vwo combiklas.

Bovenbouw bb/kb: Techniek Breed

In de bovenbouw bb/kb kiezen leerlingen voor Techniek Breed of Diensten en Producten (D&P). Bij Techniek Breed zijn er twee richtingen: BWI en PIE (‘bouwen, wonen en interieur’ en ‘produceren, installeren en energie’).

Bovenbouw bb/kb: Diensten en Producten

In de bovenbouw bb/kb kiezen leerlingen voor Techniek Breed of Diensten en Producten (D&P). Leerlingen kiezen bij D&P voor keuzemodules van het examenprofiel MVI. MVI staat voor Multimedia, Vormgeving en ICT.

Profielen bovenbouw tl

In de bovenbouw tl hebben leerlingen de keuze uit vier profielen: techniek, zorg en welzijn, economie of landbouw. Het betreft hier vakkenpakketten waardoor de aansluiting met de verschillende vormen van het mbo is verzekerd.

VMBO-Challenge

Voor leerlingen van het vmbo hebben we VMBO-Challenge. De vakken waar je goed in bent kun je op een hoger niveau volgen, en daar ook examen in doen en eerder afsluiten. Aan het einde van leerjaar 1 kijken we of deze leerroute bij je past, of dat je naar een andere leerroute kunt doorstromen.

Greijdanus Hardenberg

Andere onderwijsrichtingen

Op deze scholen wordt vmbo aangeboden

Hieronder zie je op welke scholen je de vmbo kan volgen.

Meppel
Bekijk pagina
Zwolle
Bekijk pagina
Enschede
Bekijk pagina
Hardenberg
Bekijk pagina

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan