Geschreven op 14-12-2022

Een voetbaltoernooi voor groep 3 en 4

Leerlingen van Greijdanus Meppel organiseerden, onder leiding van docenten Annelies Dijkema en Gijs Pullen, een zaalvoetbaltoernooi voor 60 leerlingen van 3 basisscholen in Meppel. Het evenement, in samenwerking met Meppel Actief, is bedoeld om kinderen op een positieve manier te laten zien hoe leuk en belangrijk samen bewegen is.

Buitenschools leren

Dijkema: “Buitenschools leren vinden we belangrijk voor onze leerlingen en daarom zoeken we situaties waarbij werken en leren in de praktijk samenkomen. Dit jaar werken we samen met Meppel Actief. Meppel Actief zorgt voor een passend sport- en beweegaanbod in de verschillende Meppelse wijken.”

Pullen: “De opdracht die de leerlingen van Meppel Actief kregen: organiseer een zaalvoetbaltoernooi voor 60 leerlingen uit groep 3 en 4 van drie basisscholen uit Meppel. De leerlingen zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben o.a. nagedacht over een planning, budget, sponsoring, veiligheid, draaiboek en speelschema. Ze hebben hun idee gepitcht voor Meppel Actief en daarna klassikaal uitgevoerd.”

Van betekenis zijn

Dijkema: “In de aanloop naar dit project hebben we besproken waarom bewegen zo belangrijk is. Het is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend om te sporten. Met dit evenement willen we op een positieve manier laten zien hoe leuk en belangrijk samen bewegen is. Het organiseren van zo’n middag door onze leerlingen heeft een enorme betekenis voor kinderen die misschien niet vaak de kans krijgen om in beweging te komen.”

Pullen: “Het is betekenisvol omdat onze leerlingen contact maken, er voor de ander zijn mogen zijn en de ander een leuke activiteit kunnen bezorgen. Ze hebben een succeservaring: dit hebben we samen neergezet! Wij krijgen daar energie van. Het is mooi om hun enthousiasme te zien en te zien hoe onze leerlingen floreren.”

Deelnemen is belangrijker dan winnen

Albert Heijn Meppel Centrum verzorgde de gezonde snack tijdens de pauze. Leerlingen hadden veel plezier. Er zijn geen finalerondes gespeeld. Onder het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ kregen alle leerlingen als prijs een goodybag! Een geslaagd evenement, voor zowel de leerlingen van groep 3 en 4 als voor de leerlingen van klas 3 en 4 van het Greijdanus!

Foto: Leo de Harder

Lees meer over acties met impact!

Eerder organiseerden leerlingen van Greijdanus Meppel een bijzondere avond voor 36 cliënten en begeleiders van Dit Koningskind.

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan