Vorming op Greijdanus

Jongeren doen op school allerlei ervaringen op

Jongeren doen op school allerlei ervaringen op. Naast dat ze nieuwe dingen leren, maken ze zich steeds meer beelden, interesses en kwaliteiten eigen. Ze groeien en worden steeds meer zelfbewust. Dat proces noemen we vorming. Vorming is een proces van de jongere zelf, maar hij/zij doet dit niet alleen. Op school en in de samenleving ben je ook samen met anderen.

Wat voor ervaringen een jongere op doet, heeft invloed op hoe hij zich ontwikkelt. Daarom zijn we op Greijdanus heel bewust bezig met vorming. Met onze vormingsdoelen doen we een belofte aan jongeren en aan u als ouders/verzorgers. We willen een school zijn waar jongeren mogen ervaren wie hij zelf is, wie de ander is, welke rol hij in de wereld mag hebben en wat hij belangrijk vindt.

Als school bieden we een stimulerende omgeving, waarin jongeren allerlei vormende ervaringen opdoen en leren daar bij stil te staan. Zo ziet dat eruit: Het begint met de belofte die we in de vormingsdoelen doen. Jongeren doen ervaringen op, daar staan ze bij stil, belangrijke momenten markeren ze bijvoorbeeld met een foto in hun portfolio. Als ze van school gaan kunnen ze met hun Vormingsdocument terugzien hoe ze zich gevormd hebben en wat Greijdanus daarin betekende.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan