Geschreven op 02-07-2021

Docent-in-opleiding aan het woord

Door: Mildred Wijma
Opleidingsschoolbreed geven we jaarlijks aan ruim honderd studenten een leerwerkplek binnen een van onze vestigingen. Ván en mét elkaar leren over onderwijs: dat is écht genieten!

Sharon Steen Redeker, tweedejaars student biologie

Aan het woord is Sharon Steen Redeker, tweedejaars student biologie, werkzaam in het hv-team onder leiding van werkplekbegeleider Mark Zweers.

“Wat mij opvalt binnen Greijdanus is dat zaken goed geregeld zijn binnen deze school: leerlingen krijgen alle hulp die ze nodig hebben, ook nu in coronatijd. Binnen mijn vak is veel ruimte voor practica en er zijn toa’s die practica samen met je organiseren. Dat is echt niet overal zo goed voor elkaar! Nu we veel online moeten werken krijgen we als stagiairs niet volledig de sfeer van de school mee, dat is wel jammer.”

Veldwerkproject langs de IJssel
“Eigenlijk alles wat ik tijdens deze stage doe vind ik leuk. Het was fijn dat de klassen weer fysiek op school mochten komen. Mijn leukste ervaring tijdens deze stage was dat de klassen weer fysiek op school konden komen. Verder heb ik een veldwerkproject langs de IJssel ontwikkeld en georganiseerd met David Jan van Keulen (lio), een combinatie van aardrijkskunde en biologie. Leerlingen vinden het heel erg leuk om met elkaar naar buiten te gaan en de opdrachten uit te voeren. Het eindproduct is een informatiebord dat in het natuurgebied kan staan. Ze kunnen dit vormgeven op hun eigen manier en ze kunnen hun kennis en creativiteit erin kwijt.”

Online lessen
“Ook heb ik veel tijd en moeite geïnvesteerd in het maken van interessante online lessen. Ik weet uit ervaring (ook op Windesheim zijn alle colleges online) dat online lessen niet altijd leuk en boeiend zijn. Ik probeer in mijn lessen leerlingen te activeren om dingen te doen. Leerlingen moesten bijvoorbeeld de onderdelen van een plant leren kennen. Ik heb ze naar buiten gestuurd om de onderdelen van een plant te fotograferen, die ze vervolgens moesten uploaden. Aan de hand van die foto’s heb ik de stof nogmaals met hen besproken.”

Escaperoom
“Ook heb ik een online escaperoom gemaakt: leerlingen moesten in tweetallen opdrachten uitvoeren over de lesstof. De gezichten van leerlingen werden helemaal vrolijk toen ik de escaperoom aankondigde. Ze gingen er heel enthousiast mee aan de slag en zijn heel zinvol bezig geweest met de lesstof. Ik geniet ervan als het me lukt de leerlingen enthousiast aan de slag te krijgen, ook in coronatijd!”

“Al met al ben ik heel tevreden over het verloop van mijn stagetraject: Greijdanus is een goede plek om samen te leren!”

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan