Kom leren, geloven, leven bij

Greijdanus Zwolle

Kom jij na de zomervakantie ook bij ons op school?

Je kunt je nu aanmelden voor leerjaar 2024-2025!

Klik hier

Aftermovie van de Open Dag 2024!

Neem een kijkje in onze school:

Ontdek Greijdanus Zwolle

Greijdanus is een christelijke scholengemeenschap met uitdagend en eigentijds onderwijs. Elke dag ontdekken we meer over Jezusonszelf, de wereld en het leven. We bieden alle leerroutes aan en je mag leren op een manier die bij je past. We dagen je uit waar het kan en ondersteunen waar het nodig is. Kom! Wij nodigen je van harte uit om ook onderdeel te worden van onze school. We beloven dat we elkaar elke schooldag weer zullen uitdagen om te leren, gelovenleven.

Kom je een keer langs?

Kom langs!

05-06-2024 Zwolle
Grote Avond – Zwolle
Ga naar evenement
06-06-2024 Zwolle
Grote Avond – Zwolle
Ga naar evenement
07-06-2024 Zwolle
Grote Avond – Zwolle
Ga naar evenement

Kom Leren, Geloven, Leven!

Onderscheidend onderwijs

Praktijkroute Zwolle
Bekijk pagina
Vmbo Zwolle
Bekijk pagina
Tl/havo Zwolle
Bekijk pagina
Havo/vwo Zwolle
Bekijk pagina
Vwo-delta Zwolle
Bekijk pagina

Wat vind jij leuk?

Dit is Greijdanus Zwolle!

Naast de gewone ‘vakken volgen’ is er nog veel meer te doen bij ons op school! Vind je het leuk om te filmen, acteren of dansen? Doe je graag mee aan sporttoernooien of is een robotwedstrijd meer iets voor jou? Op Greijdanus is er altijd een activiteit die bij jou past! Bekijk hieronder alle activiteiten die we organiseren.

Cultuur Zwolle
Bekijk pagina
Sport Zwolle
Bekijk pagina
Techniek Zwolle
Bekijk pagina
Bureau van Waarden
Bekijk pagina

Volg ons op social media!

We plaatsen allerlei leuke nieuwtjes en activiteiten op onze socials!

mask
Begeleiding voor de juiste onderwijskeuze

Passende begeleiding

Naast het lesgeven in de verschillende vakken besteden wij op onze school ook veel aandacht aan de begeleiding van onze leerlingen. Voorbeelden hiervan zijn: keuzebegeleiding door de decanen, mentorlessen en begeleidings-/extra- uren. Uiteraard bespreken docenten regelmatig de vorderingen van individuele leerlingen tijdens hun bijeenkomsten.

Elke leerling heeft recht op onderwijs dat aansluit bij zijn of haar onderwijsbehoefte. Dat wil zeggen dat er een passende school moet worden gevonden voor elke aangemelde leerling. De schoolbesturen in de regio verenigd in het Samenwerkingsverband SWV Hanzeland, zorgen daarom samen voor een dekkend onderwijsaanbod, waarin de leerling de zorg kan ontvangen die aansluit bij de onderwijsbehoefte. Hier wordt ook de verdeling van de zorggelden  geregeld.

Neem voor meer informatie over passend onderwijs en aanmelding bij Greijdanus contact met ons op.

Bij de begeleiding van de leerlingen neemt de mentor een belangrijke plaats in. Hij is dan ook het eerste aanspreekpunt voor je zoon of dochter. Tijdens de studie kan een leerling tegen problemen aanlopen die zijn/haar ontwikkeling stagneren. Dit kunnen moeilijkheden zijn op het gebied van het leren, problemen in de sociale contacten of op het persoonlijke vlak. In deze situaties is dus de mentor in de eerste plaats verantwoordelijk voor opvang en ondersteuning. Vaak kunnen moeilijkheden al worden opgelost door wat extra aandacht en hulp, bijvoorbeeld in de vorm van gesprekken en overleg met de ouders.

Soms vraagt de begeleiding te veel tijd van een mentor of zijn de problemen van dien aard dat er specifieke deskundigheid nodig is. Op zo’n moment kan de mentor de hulp inroepen van de leerlingbegeleider of van docenten die op een bepaald gebied een begeleidingstaak hebben.

Op Greijdanus kunnen we leerlingen met een structurele ondersteuningsbehoefte meer 1 op 1 begeleiden in één van de drie Steunpunten buiten de klas. Bij deze Steunpunten werken professionals samen met de mentor en de leerling aan de hand van een Onderwijs Ondersteunings Perspectiefplan (OPP). Via een leerlingbegeleider kan een leerling worden aangemeld bij een Steunpunt.

Ook is er eventueel nog de mogelijkheid een beroep te doen op instanties binnen de jeugdzorg. Dit gaat altijd in overleg met de leerlingbegeleider. De leerlingbegeleiders laten zich daarnaast adviseren door het ondersteuningsteam.

Heb je vragen of wil je meer informatie over ons zorgaanbod? Neem dan contact op met de coördinator leerlingondersteuning:

Dhr. E.F. Schrik | Mail: e.f.schrik@greijdanus.nl | Tel: 038 – 4698 590

Kennismakingsgesprek ouders

Wanneer je je eerste kind wilt aanmelden voor Greijdanus, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Het doel van dit gesprek is dat onze school en de ouders kennis maken met elkaar en daarmee ook kennis nemen van elkaars drijfveren.

Direct naar:

Informatie kennismakingsgesprek

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan