Geschreven op 11-04-2023

Buitenlandse studenten leren over onze Nederlandse cultuur en ons onderwijs.

Greijdanus Zwolle ontving afgelopen periode een groep van 30 studenten uit Canada, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Zij hebben drie weken doorgebracht bij ons in Nederland. Gastgezinnen stelden hun huis open, zodat deze jongeren een eigen plek hadden om te overnachten.  

Afgelopen oktober zijn jongeren van Greijdanus Zwolle op uitwisseling geweest naar o.a. de drie landen waarvan wij studenten mochten ontvangen. Het was dus een hereniging voor velen van de jongeren.  

Gedurende hun verblijf hebben onze docenten en leerlingen de jongeren kennis laten maken met de Nederlandse cultuur. Dichtbij huis door mee te draaien in de gastgezinnen en op onze school. Verder van huis door het bezoeken van Nederlandse steden, dorpen om daar diverse hotspots te bekijken. Er was zelfs nog tijd voor een Europees uitstapje naar Berlijn! 

De groep uit Zuid-Afrika heeft zelfs tijdens hun verblijf hard gewerkt aan het behalen van hun zwemdiploma C. En deze hebben ze allemaal behaald! Super dat zwembad De Veldkamp in Wezep dit mede mogelijk heeft gemaakt. 

De jongeren zijn enthousiast over hun verblijf in Nederland en hebben veel geleerd over de Nederlandse cultuur en taal. Afscheid nemen was voor zowel de Nederlandse als de buitenlandse jongeren natuurlijk moeilijk. De jongeren zijn dankbaar voor deze ervaring. Met een rugzak vol ervaringen zijn ze in het paasweekend weer huiswaarts gekeerd.  

Ieder jaar organiseert deze uitwisseling voor leerlingen in de bovenbouw. “Onderdompeling in de andere cultuur” is waardevol voor de ontwikkeling en geeft een ervaring voor het leven. We zijn dankbaar dat de uitwisseling van schooljaar 2022-2023 succesvol was en kijken alweer uit naar volgend seizoen! 

 

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan