Geschreven op 08-03-2024

Greijdanus Meppel haalt ruim 30.000 euro op voor Uganda!

Met een groot feest hebben we gisteravond de actie voor het goede doel Otuke afgerond. Een maand lang hebben de jongeren op verschillende manieren geld opgehaald om leeftijdsgenoten in Uganda ook naar school te laten gaan. Gisteravond was de grote onthulling van het opgehaalde geldbedrag. We zijn supertrots op onze leerlingen, want ze hebben ruim 30.000 euro opgehaald! Dat mocht zeker gevierd worden!

Het ingezamelde geld wordt gebruikt om spaargroepen in het noorden van Uganda op te richten. De betrokken mensen worden begeleid om geld te sparen en investeren, zodat ze hun levensomstandigheden kunnen verbeteren. Een van de gevolgen van financiële zelfstandigheid is de mogelijkheid om de kinderen naar school te sturen. Deze actie centreerde zich om het dilemma van twee vrienden Opio en Okello. De eerste kon wel naar school en de tweede niet. Door het werk van Otuke kan Okello ondertussen ook naar school. Marjan Schuiling is vrijwilliger bij Otuke en zei bij de onthulling van het bedrag: “Met de ruim €30.000 die Greijdanus heeft opgehaald kunnen nog 12 spaargroepen ondersteund worden. Dat heeft impact op het leven van zo’n 1200 tot 1400 kinderen!”

Op de feestavond werden leuke producten, diensten en activiteiten geveild die leerlingen en docenten hadden ingebracht. Daarna konden leerlingen een workshop naar keuze doen zoals: parfum maken, lasergamen, henna tattoeages tekenen en nog veel meer. De avond werd afgesloten met een prijsuitreiking voor leerlingen die zich in het bijzonder hebben ingezet voor de actie en een geweldig dansfeest voor iedereen. De voetjes gingen van de vloer en de leerlingen konden terecht een feestje vieren voor hun geweldige inzet!

Op Instagram staan meer foto's!

Nog wat sfeer proeven van dit leuke moment? Bekijk onze Instagram:

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan