Geschreven op 22-03-2024

Vannacht heeft Greijdanus Zwolle weer een buitengewone gebeurtenis georganiseerd: De Nacht van Betekenis. Circa 450 brugklassers zijn de hele nacht wakker gebleven om deel te nemen aan deze unieke activiteit, gericht op het inzamelen van geld voor de kinderen in de sloppenwijken van India.

In de afgelopen weken zijn de leerlingen druk bezig geweest geld in te zamelen voor deze actienacht. Via allerlei -door hen zelf bedachte- acties haalden zij geld op. Dit geld wordt in samenwerking met de Anita Methodist School in India ingezet om leerlingen naar school te laten gaan die hiervoor zelf het geld niet hebben.

De avond begon met een gezamenlijke start, waarbij de leerlingen samen met hun ouders de aftrap deden. In de geïmproviseerde concerthal van Greijdanus gaf de band een weergaloos Worshipconcert. Vervolgens gingen de jongeren onder begeleiding van hun mentor naar verschillende locaties in de school om deel te nemen aan diverse activiteiten.

De brugklassers waren op allerlei manieren actief bezig. Er waren workshops waarin zij de handen uit de mouwen staken, maar ook sessies waarin zij meer leerden over de situatie in India. Om energiek te blijven werd er flink gesport in de sporthallen.

De Nacht van Betekenis was een aaneenschakeling van ervaringen. Vanochtend om half 8 werd, weer samen met de ouders, bekendgemaakt dat er een indrukwekkend bedrag van ruim € 44.350,16 is opgehaald. Via een livestream met India werd dit met hen gedeeld. Moe maar voldaan keerden de leerlingen vanochtend huiswaarts, om daar welverdiend uit te rusten.

Check de foto's!

Op Instagram staan nog meer foto’s en activiteiten van vannacht!

Deel post met vrienden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan