Havo en vwo op Greijdanus Meppel

Greijdanus Meppel biedt het hele havo-programma aan. Het is voor onze leerlingen ook mogelijk om – in samenwerking met de vestiging in Zwolle – een vwo-diploma te halen. Het afronden van de vwo-bovenbouw wordt in Meppel mogelijk door de tweefaseleerroute en een nauwe samenwerking met de vestiging in Zwolle.

Greijdanus Meppel heeft nog geen licentie voor het afnemen van vwo-examens, daarom gaan vwo-leerlingen op dit moment in het zesde leerjaar naar Greijdanus Zwolle. Voor leerlingen die havo volgen geldt dat het mogelijk is om bepaalde vakken af te sluiten bij de vwo-afdeling.

Delta

In de leerroutes havo en vwo bieden we voor alle leerlingen, die dat kunnen en willen, extra uitdaging in het Deltaprogramma. Je gaat sneller door de stof van reguliere vakken en je wordt uitgedaagd om je te ontwikkelen op allerlei gebieden. Naast de reguliere lessen kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

• Bèta: logisch denken, denken in oplossingen, onderzoekvaardigheden
• Psychologie: Wie ben jij? Hoe verschillen mensen?
• Klassiek: Latijn en Grieks en klassieke oudheid
• Excellent: onderzoek doen op basis van je eigen interesses.

Met hulp van de deltacoach kies je wat goed bij jou past. We bekijken met jou wat voor jou werkt. Delta is dus voor elke leerling anders.

Hoogbegaafdheid

Ook begeleiding van (vermoedelijk) hoogbegaafde leerlingen of leerlingen met uitzonderlijke prestaties past binnen Delta. Je krijgt de mogelijkheid om bij bepaalde vakken te compacten, zodat je kunt verbreden, versnellen of verdiepen. Op Greijdanus Meppel word je begeleid door talentcoaches. Er is kennis aanwezig over hoogbegaafdheid en de behoeftes die er bij deze leerlingen zijn op het gebied van leren, maar ook op emotioneel en sociaal gebied.

We vinden het belangrijk om te vertellen dat hoogbegaafde leerlingen in alle leerroutes te vinden zijn. De talentcoaches zijn er niet alleen voor de leerlingen in het vwo.

Greijdanus Meppel

Verder op Greijdanus Meppel

Op deze locaties wordt havo/vwo aangeboden

Hieronder zie je op welke Greijdanus locaties je havo/vwo kan volgen.

Meppel
Bekijk pagina
Zwolle
Bekijk pagina
Enschede
Bekijk pagina
Hardenberg
Bekijk pagina

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan