Persoonlijk leren

Persoonlijk leren op het Greijdanus in Meppel

Greijdanus Meppel biedt een stabiele basis. We willen elke leerling meegeven dat hij er toe doet. We stimuleren hem om na te denken over wat hij wil en vindt. Bij ons mag iedereen ontdekken wie hij is en wat hij, als kind van God, mag betekenen.

Op het Greijdanus in Meppel werken we met leerroutes. Zo bieden we onderwijs op maat. De leerling wordt geplaatst in een van de volgende leerroutes: vmbo bb, vmbo kb, vmbo tl, havo of vwo. Daarbij dagen we de leerling optimaal uit.

We werken niet alleen aan kennisontwikkeling, maar ook aan persoonsvorming en sociale vaardigheden. Zo krijgt de leerling een goed beeld van zichzelf. Ook helpen we om zelf verantwoordelijk te zijn voor het leren. Daardoor kan vertrouwen groeien en krijgt de belofte te mogen schitteren in Zijn licht vorm.

We bieden persoonlijk onderwijs door:

a. Uitdaging bij de naastliggende leerroute
Leerlingen die meer uitdaging aan kunnen, krijgen de mogelijkheid om vakken te volgen en af te sluiten op de naastliggende leerroute. In de heterogene groepen (klas 1 tl/havo, 1 havo/vwo, 2basis/kader, 2 tl/havo en 2 havo/vwo) wordt er gedifferentieerd in de groep en bij de overige klassen wordt per leerling de uitdaging geboden.

b. Keuzes bij het inrichten van onderwijstijd: vaste en flexmomenten
De leerling wordt uitgedaagd om zelf te bepalen hoe hij een leerdoel wil halen. Zo leert hij nadenken over de hoeveelheid tijd die hij moet investeren én hoe hij die tijd inricht. Er staan vaste en flexmomenten op het rooster. De leerling is in ieder geval aanwezig bij het vaste lesmoment. Met behulp van de mentor bepaalt de leerling wat hij tijdens de flexmomenten gaat doen.

c. Talentklassen
Talentontwikkeling door persoonlijke kwaliteiten en interesses
Persoonsvorming, talentontwikkeling en socialisatie worden extra gestimuleerd in de Talentklassen Sport, Cultuur, Kookstudio of Science XL. Hierbij speelt de interesse van de leerling een grote rol.

Greijdanus Meppel

Andere onderwijsmogelijkheden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan