Vmbo op het Greijdanus in Meppel

Op het Greijdanus in Meppel is het vmbo onderverdeeld in de basisberoepsgerichte leerweg (bb), de kaderberoepsgerichte leerweg (kb) en de theoretische leerweg (tl). Alle drie de leerwegen kunnen tot en met het diploma op Greijdanus Meppel worden gevolgd. In de bovenbouw bb en kb volgen leerlingen een beroepsgericht programma. Greijdanus Meppel biedt als beroepsgericht programma het profiel Dienstverlening en Producten aan.

In dit profiel zijn er verplichte delen, maar je mag zelf ook modules kiezen, die aansluiten bij jouw interesses. Alle modules hebben te maken met beroepsvaardigheden. Voorbeelden van modules zijn beveiliging, recreatie, logistiek en sport/activiteiten. We zorgen ervoor dat jij een goede keuze kunt maken voor een vervolgstudie op het mbo.

In samenwerking met andere VO-scholen in Meppel kun je ook (onderdelen uit) andere profielen uit het beroepsgerichte programma voor vmbo volgen. Hierbij kun je denken aan: plaat- en constructiewerk, bijzondere keuken, meubels maken, dierhouderij, enz.

Praktijkvakken worden niet alleen in de bovenbouw gegeven. Ook in leerjaar 1 en 2 staan er voor vmbo-leerlingen praktijkvakken op het rooster.

Greijdanus Meppel

Onderwijsmogelijkheden

Op deze scholen wordt vmbo aangeboden

Hieronder zie je op welke scholen je de vmbo kan volgen.

Meppel
Bekijk pagina
Zwolle
Bekijk pagina
Enschede
Bekijk pagina
Hardenberg
Bekijk pagina

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan