Vooropleiding Conservatorium

Voor getalenteerde jonge musici biedt Greijdanus Zwolle in samenwerking met ArtEZ de vooropleiding van het Conservatorium aan. Een goede voorbereiding voor leerlingen die na de middelbare school een studie Docent Muziek, Klassieke Muziek of Jazz & Pop willen doen.

Met deze vooropleiding willen we zorgen voor een goede en soepele aansluiting van het voortgezet onderwijs naar het Conservatorium. Deze opleiding is ook voor leerlingen die nog niet zeker weten of ze later van muziek hun werk willen maken. Door de opleiding binnen Greijdanus te volgen, maken ze alvast op een professionele manier kennis met muziekonderwijs. En als ze daarna kiezen voor een studie aan een conservatorium, zijn ze optimaal voorbereid.

De vooropleiding is niet gebonden aan een leerjaar of leerroute. Wel is het een voorbereiding op het conservatorium, een HBO-opleiding. Om tot de vooropleiding toegelaten te worden, moet de leerling eerst een auditie (vocaal/instrumentaal) doen.

De vooropleiding bestaat uit de volgende onderdelen:
– Eenmaal per week een theorieles (muziektheorie en gehoortraining). Deze lessen worden afgesloten met een toets. Bij een voldoende zijn de leerlingen in principe voor de theorie toelaatbaar tot het conservatorium.
– Bij een priv├ędocent of een docent van de muziekschool wekelijkse individuele muziekles. Twee keer per jaar een individuele les van een hoofdvakdocent van het conservatorium.
– Bij de voorbereiding op een studie aan het conservatorium hoort ook het optreden voor publiek, de zogenaamde voorspeelavonden. Hierbij kunnen leerlingen zowel individueel als in ensembleverband optreden.
– Eenmaal per jaar musiceren alle leerlingen van de vooropleidingen tijdens werkdagen twee dagen lang samen in ensembles en workshops onder leiding van conservatoriumdocenten. Afsluitend is er een gezamenlijke presentatie in de concertzaal van het conservatorium.

Greijdanus Zwolle

Andere onderwijsmogelijkheden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan